PROMLOGO 2 802

13„Nos, akkor már ketten vagyunk Hortobágyik itt Texasban” – mondta nekem mosolyogva a nemzetközileg legnagyobbra tartott Gabriel Hortobagyi, a világhírű Anderson Cancer professzora szép, tiszta magyarsággal, noha mar több évtizede messze sodorta az élet. A kedves és szerény tudós minden alkalommal szívesen ad nekünk interjút a rangos San Antonio-i Breast Cancer szimpóziumon. Kérdezget az óhazáról és meghív az intézetébe, amely a 150 ezer embert foglalkoztató óriási houstoni egészségügyi komplexum egyik legfontosabb része. Hozzá hasonlóan kedves és készséges volt dr. Juric Bostonból, aki betegei sorsát szíven viselve örült az új gyógyszer vizsgálati eredményeknek, Morrow professzor a New York-i sebész, aki műtéti technikája legapróbb részleteit is megosztotta velünk, dr. Leisha Emens, az immunonkológia kiváló szakértője a John Hopkins Egyetemről, aki átadta előadása teljes diasorát, vagy a régi barát, az olasz dr. Lambertini, aki őt éve még lámpalázzal lépett a kamera elé, ma magabiztos előadó.

Bővebben...
 

800 P1040211A  XVI. évfolyamát záró Metabolizmus értéket és minőséget képvisel az orvosok és hirdetői partnereink körében, amelynek titka a magas színvonalú szakmai tartalom, a belgyógyászati területet érintő legfrissebb vizsgálati eredmények és újdonságok aktuális összefoglalói. A világ felgyorsult, így egyre nagyobb az igény olyan kiadvány megjelentetésére, amelynek fellapozásával átfogó információhoz jutnak az olvasók hazai és nemzetközi vonalon. Ajánlom szíves figyelmükbe a napokban megjelent Metabolizmus idei év, utolsó lapszámát. A gazdag tartalomból szemezgetve kiemelném a 2-es típusú diabétesz kezelésére vonatkozó legújabb ADA/EASD konszenzusajánlás összefoglalóját, Jermendy György professzor úr írásában.

Bővebben...
 

10Az év végi időszak minden munkahelyen zsúfolt és pörgős. A Promenade Kiadó sem kivétel ez alól. Sok a feladat, a határidős munka. Lapleadások, konferenciákon részvétel, ezekről filmek összeállítása és webkonferenciák szervezése van a terítéken. December hatodikán viszont loptunk tíz percet és fogadtuk a Mikulást. Az ajándékozás régi középiskolás hagyományokhoz híven történt, kihúztuk egymás nevét egy kalapból. Megbeszéltük, hogy törekedünk arra, hogy lehetőleg személyes és saját készítésű ajándékot adunk egymásnak. Titoktartásból is jelesre vizsgáztunk, hűen inkognitóban tartottuk a neveket. Csütörtök reggel mindenki izgatottan várta a Mikulást. A jó hangulatról beszéljenek a képek!!!

Bővebben...
 

01Meglehetősen hosszú két hetet tudhatunk magunk mögött. Országszerte, négy helyszínen egy rendezvénysorozaton vettünk részt, ahol mi biztosítottuk a hang-, vetítés- és a világítástechnikát. Az utazás során 1270 km-t tettünk meg. Úticéljaink Győr, Hajdúszoboszló, Pécs és Kecskemét voltak. Csapatunknak négy, nagyon különböző rendezvény helyszínhez kellett alkalmazkodnia: hotelek konferenciatermeitől kezdve színházi termeken keresztül a pécsi „e78” koncertterméig. A helyszíneken teljes napos előkészület zajlott annak érdekében, hogy a másnap reggel fél 10-kor kezdődő rendezvény zökkenőmentesen elkezdődhessen. Nem kevés technikát vittünk a két kisbusz rakodóterében. Mivel nagyon hideg volt, öt fővel még azelőtt kipakoltuk a rack-tornyokat (szállító dobozok) a rendezvényterembe, mielőtt azok kihűltek volna.

Bővebben...
 

10"Happy Congress!" – búcsúzott a kapitány, hiszen már ő is tudott az óriási eseményről. Az Air France fedélzetén most kizárólag csak hematológusok utaztak, sőt a szokásos kis üdülőjáratot egy óriási Boeingre kellett cserélni a fokozott érdeklődésre való tekintettel. Hatalmas öltönyös és kiskosztümös tömeg hömpölygött mindenhol, a folyosókon, a kiállításon, a termekben, a posztereknél, az utcákon, az éttermekben, a kikötőben... Több, mint 20 ezer hematológus érkezett a Sunny San Diego-ba, a mesés Kaliforniába a 60. ASH-ra azért, hogy az Amerikai Hematológus Társaság éves kongresszusán meghallgassa a legfrissebb kutatási eredményeket, új terápiás lehetőségeket és az ígéretes jövőképet.

Bővebben...
 

kla 01A Promenade Kiadó színvonalas, minőségi tartalmakkal megjelenő új kiadványokkal jelentkezett az idei évben. Tavasszal készült el a "Tartsa kézben cukorbetegségét!" című betegtájékoztató, amely a cukorbetegek számára tartalmaz fontos tudnivalókat betegségről, kezelésről, szövődményekről és az önmenedzselésről. Számos szakmai kihívást tartogatott a kiadvány összeállítása a tartalomtól kezdve az ételfotózáson át a grafikai tervezésig. Az év legfontosabb eseményén, a Magyar Diabétesz Társaság idei kongresszusán került terjesztésre, amelynek igen kedvező volt a fogadtatása. A nagy sikerre való tekintettel ősszel reprint készült belőle, amelynek munkájában már én is részt vettem. Nagy öröm volt a kezembe venni egy ilyen kivételes nyomtatványt.

Bővebben...
 

10Nagyon izgalmas és váratlan eseménnyel zártuk a múlt hetet. Soha nem gondoltam volna, hogy egy ilyen vagy ehhez hasonló rendezvényen fogok részt venni, és ennyire testközelből tapasztalhatom meg, hogy milyen amikor a semmiből épül fel egy műtő és egy teljes stúdió egy wellness szálloda kertjében felállított sátorban. A projekt hívószavai: rugalmasság, gyorsaság, precizitás. A hét elején érkezett egy SOS felkérés, hogy pénteken egy külsős helyszínre kell kitelepülni a teljes stúdióval, ahol közvetíteni kell egy élő szívműtétet, amit egy malacon hajtanak végre.

Bővebben...
 

1. oldal / 43

<< Első < Előző 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Következő > Utolsó >>

Print

Mozgásszervi Továbbképző Szemle

140 mozgi 201801 megj

Háziorvos Továbbképző Szemle

htsz borito k

Gasztroenterológiai és Hepatológiai Szemle

htsz borito k

Gyermekorvos Továbbképzés

gyot borito k

Onkológia és Hematológia

oncology borito k

Psychiatric Times

pszichiatria borito k

Cardiologia Hungarica

ch borito k

 

Gyógyszerész Továbbképzés

gyogyszeresz borito k

Metabolizmus

metab borito k

Szemészet

szemeszet borito k

Magyar Nőorvosok Lapja

szemeszet borito k

Otorhinolaryngologia Hungarica

orl borito k

Magyar Urológia

urologia borito k

Kardiológiai Kitekintő

kardkitekint borito k

Kongresszusi Hírek

kongresszusi hirek k

Mucoviscidosis Hungarica

mucovis h 140

Legfrissebb híreink

Visszahívást kér?

Felkeltettük az érdeklődését? Bővebb információra van szüksége? Kérem adja meg a nevét és telefonszámát, munkatársunk visszahívja Önt!

Elérhetőségeink

Promenade Publishing House

   email   Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
   phone   (06-30) 327-4143

Cím:  1125 Budapest, Tusnádi utca 19.

Postafiók:  1535 Bp., Pf. 804

  Térkép  

Copyright © 2018 Promenade Publishing House. All rights reserved. | Impresszum